Letošnji sejem akademske knjige Liber.ac smo zasnovali pod naslovom Stopinje v mestu. Pripravili smo vrsto spremljevalnih dogodkov, ki v Ljubljani odkrivajo kulturne, umetniške, raziskovalne in znanstvene sledi ter jih umeščajo v čas in prostor.

Ker se letošnje pomladi v mestu ne bomo mogli srečati vsi knjigoljubi, smo se odločili, da večino spremljevalnega programa prestavimo na maj prihodnjega leta, za vas pa pripravimo virtualni Liber.@c 2020: Knjige z vrta. Po spletnih stopinjah v mesto.

Prvi del, Knjige z vrta, se nanaša na spletni knjižni sejem, ki bo trajal od 18. do 24. maja 2020, in bo povezal založnike akademskih knjig (v zavihku Razstavljavci lahko preberete, kako najeti spletno stojnico). Namesto v Foersterjevem bo knjige mogoče kupiti v spletnem vrtu.

V drugem delu, ki smo ga poimenovali Po spletnih stopinjah v mesto, pa bo oder zamenjal spletni oder. Z izborom spletnih spremljevalnih dogodkov vas bomo popeljali na arheosprehod in na ogled ljubljanskih invazivnih rastlin, spoznali bomo prostorsko sintakso Emone, si ogledali razstavo fotografij, pogovarjali se bomo o digitalnih sledeh, prisluhnili orglicam na pariških ulicah in še in še. Spremljevalni program, ki se bo odvrtel v dneh od 19. do 21. maja 2020, bo objavljen v prihodnjih dneh.

Prijazno vas torej vabimo, da obiščete naše spletne stojnice in oder. Drugo leto pa se ponovno vidimo v živo, v vrtu za Filozofsko fakulteto!